Wat is een assemblage monteur?

Wat is een assemblage monteur?

Wat is een assemblage monteur? Een assemblage monteur is een persoon die bezig is met elektronische apparaten. De belangrijkste taak van een assemblage monteur is het in elkaar zetten van installaties of het bouwen van machines. Een assemblage monteur zet bijvoorbeeld industriële apparaten in elkaar. Of een assemblage monteur kan bezig zijn met het bouwen van halffabricaten. Een goede assemblage monteur moet zelfstandig modules samenstellen of bouwen. Maar vaak is er een heel team aanwezig om gezamenlijk aan een project te werken.

Assembleren is het samenvoegen van onderdelen met als einddoel een werkzaam geheel te krijgen. Een assemblagemonteur is dus verantwoordelijk voor het samenvoegen van onderdelen van vaak elektrotechnische installaties en apparaten. Daarnaast moet een assemblage monteur de kwaliteit van het productieproces controleren en waarborgen. Hier is de assemblagemonteur dan ook verantwoordelijk voor. Het registreren van onderdelen is een belangrijke taak voor de assemblage monteur, assemblagemedewerker of assembleur.

Een bijkomstigheid is het aanleggen van bekabeling. Een goede assemblage monteur moet de juiste kennis paraat hebben bij het werken met bekabeling en elektronische apparaten. Een aangesloten elektronisch apparaat moet zorgvuldig getest worden om een goed functionerend apparaat af te leveren Dit met als doel om een hoogwaardig kwalitatief en functionerend apparaat op te leveren. Een assemblage monteur is dus eigenlijk een technicus en een monteur.

Wat zijn de taken van een Assemblage monteur?

Het takenpakket van een assemblage monteur is erg divers. De algemene taken van een assemblage monteur zijn:

  • Bestuderen van de werkinstructies
  • Controleren van de aangeleverde productonderdelen
  • Samenstellen van halffabricaten en/of eindproducten
  • Inspecteren en testen van halffabricaten en/of eindproducten
  • Corrigeren van eventuele afwijkingen
  • Beoordelen en rapporteren van de productkwaliteit
  • Verzendklaar maken van eindproducten
  • Lassen en solderen van onderdelen
  • Schoonmaken en netjes houden van de werkomgeving en productiemiddelen

Wat zijn de competenties en vaardigheden van een goede assemblage monteur?

Omdat het werk van een assemblage monteur zo divers is, zijn de competenties en vaardigheden ook erg divers. Een goede assemblage monteur moet goed kunnen communiceren met zijn team en/of zijn leidinggevende. Want het gaat immers om secuur werk wat uitgevoerd moet worden. Veiligheid en discipline zijn ook belangrijke zaken. Het is natuurlijk het belangrijkst dat je op een veilige manier met machines kan opereren. Daarnaast moet een goede assemblage monteur zelfstandig kunnen werken, maar ook in teamverband. Doorzettingsvermogen is een belangrijke eigenschap van een goede assemblage monteur. En als laatst moet een goede assemblage monteur over de juiste kennis bevatten om het werk te kunnen uitvoeren.

Wat is het salaris van een assemblagemonteur?

Het salaris van een assemblagemonteur is gemiddeld tussen de 2.100 en 2.500 euro bruto per maand bij een werkweek van 40 uur. Per jaar zal het ongeveer uitkomen tussen de 25.000 euro bruto en 30.000 euro bruto. Een startende assemblage monteur zal ongeveer 2.100 bruto per maand verdienen. Een ervaren assemblage monteur zal meer dan 2.500 bruto per maand verdienen. Tussen de 2.500 en 3.500 bruto per maand bij een werkweek van 40 uur. Overige arbeidsvoorwaarden zoals het werkrooster, zoals dagdienst, flexibele werktijden, internationaal reizen en thuiswerken zijn bij elke werkgever verschillend.

Hoe kan je een assemblage monteur worden?

Er zijn meerdere opleidingen die je kunnen opleiden tot assemblage monteur. Een aantal opleidingen die jou goed voorbereiden voor deze functie:
– Assemblagetechnicus mobiliteitsbranche (MBO 2)
– Plaatwerker (MBO 2)
– Werktuigkundige installaties (MBO 2, 3)
– Constructiewerker (MBO 2)
Industriële processen (MBO 2)
– Machinebouw mechatronica (MBO 2)
– Metaalbewerker (MBO 2)

Vastejob?

Het is onze missie om talenten te ontplooien. We beleven er plezier aan wanneer we mensen kunnen plaatsen in een actieve werkomgeving. Een werkomgeving waarin ruimte is voor persoonlijke groei, ambitie, stabiliteit en maatschappelijke betrokkenheid. Heeft u nog vragen over het onderwerp ”Wat is een assemblage monteur?”, dan kunt u gerust contact met ons opnemen. Ook als u op zoek bent naar een vastejob!

Bekijk onze vacatures

Ben je op zoek naar een baan? Bekijk hier alle beschikbare vacatures!

Vacatures

Open sollicitatie

Wij zijn veel meer dan een uitzendbureau. Wij willen jou helpen aan een vaste baan in onder andere de metaalbewerking, logistiek, transport, verspaning en machinebouw.
Stuur een open sollicitatie

Op zoek naar een vaste job?

Bekijk vacaturesHoe werkt het?