Wat verdient een chauffeur CE?

Wat is een chauffeur CE?

Een chauffeur CE is een vrachtwagenchauffeur die met een aanhanger of een oplegger kan rijden. De CE staat voor een bepaald type rijbewijs. De C staat simpelweg voor een vrachtwagen en de E staat voor een aanhanger/oplegger. Mocht een chauffeur een CE rijbewijs willen halen dan moet deze chauffeur eerst een C rijbewijs halen.

Mocht een vrachtwagenchauffeur door willen groeien, dan is er een logische stap om chauffeur CE te worden. Chauffeur CE is een echte logistieke baan waarin de chauffeur bezig is met verschillende producten, grondstoffen en andere materialen veilig bij de eigenaar aankomen. Daarnaast moet een chauffeur CE ook bezig zijn met enkele technische en administratieve taken.

Wat verdient een chauffeur CE?

Het salaris van een chauffeur CE hangt af van de leeftijd, werkervaring en eventuele specialisaties. Een CE chauffeur verdient gemiddeld een maandsalaris van ongeveer € 2.500 bruto. Dit bedrag kan echter variëren van € 1.900 tot € 3.000 bruto per maand. Beginnende chauffeurs verdienen vaak € 1.900 bruto per maand. En ervaren CE chauffeurs verdienen ongeveer € 3.000 bruto per maand. Het gemiddelde uurloon van een chauffeur CE ligt vaak rond de € 13,- bruto.

Bij deze functie horen vaak toeslagen die bovenop het salaris komen. Een chauffeur CE kan bijvoorbeeld ook in de avond rijden. Dan heeft een chauffeur CE recht op avond- of nachttoeslag en tijdens de weekenden zijn er ook weer toeslagen.
Chauffeurs CE die in loondienst werken hebben bovenop hun salaris en toeslagen ook recht op secundaire arbeidsvoorwaarden. Sommige zijn algemeen bepaald, zoals vakantiedagen en vakantiegeld.

Hoe kan je een chauffeur CE worden?

Om CE chauffeur te worden heb je geen diploma nodig. Wel moet je in het bezit zijn van een rijbewijs CE. Deze is 5 jaar geldig en loopt dan af. Elke 5 jaar moet je opnieuw het examen halen zodat je altijd veilig de weg op gaat. Daarnaast hebben CE chauffeurs code 95 en een bestuurderskaart nodig. Code 95 is voor alle chauffeurs die zakelijk een vrachtwagen rijden. Bij de lessen over code 95 krijg je van alles te weten over het rijden met grote voertuigen.

Over welke competenties moet een chauffeur CE beschikken?

Als CE chauffeur  moet je zelfstandig kunnen werken. Een chauffeur CE is immer vaak op de weg te vinden. Daarnaast is het handig als de chauffeur rustig kan blijven in lastige omstandigheden. Denk dan bijvoorbeeld aan pech of een ongeluk. Ook is het handig als een chauffeur goed kan communiceren. Want een chauffeur is het uithangbord van een bedrijf.

Als Chauffeurs CE moet je ook tegen onregelmatige werktijden kunnen. Een stukje flexibiliteit is dus een must! De laatste competentie is verantwoordelijkheidsgevoel. Als chauffeur rijd je met een groot voertuig. In de verkeerde handen kan dit een levensgevaarlijke situatie opleveren. Een groot verantwoordelijkheidsgevoel is dus erg belangrijk.

Wat doet een chauffeur CE?

De belangrijkste taak van een CE chauffeur is natuurlijk het veilig besturen van de vrachtwagen met aanhanger. Als chauffeur zorg je ervoor dat de bestelling goed en heel aankomt op de plaats van bestemming. Maar als chauffeur CE zit je natuurlijk niet alleen maar achter het stuur. Zo controleer je zelf de vrachtwagen en de bijbehorende lading.

Als er iets kleins kapot is kan een chauffeur kleine reparaties verrichten aan je vrachtwagen. Daarnaast kan een CE chauffeur verantwoordelijk zijn voor het bijhouden van administratieve zaken. Je helpt vaak mee met laden en lossen. Tussendoor kan je contact houden met de klant, want een chauffeur is vaak het uithangbord van een bedrijf. Je hebt immers fysiek contact met de klant.

Taken van een CE chauffeur

  • Vrachtwagen met aanhanger veilig besturen
  • Laden en lossen van de vrachtwagen
  • Administratieve taken uitvoeren
  • Kleine reparaties verrichten aan de wagen

Vastejob?

Het is onze missie om talenten te ontplooien. We beleven er plezier aan wanneer we mensen kunnen plaatsen in een actieve werkomgeving. Een werkomgeving waarin ruimte is voor persoonlijke groei, ambitie, stabiliteit en maatschappelijke betrokkenheid. Neem gerust contact met ons op als je op zoek bent naar een vastejob!

Bekijk onze vacatures

Ben je op zoek naar een baan? Bekijk hier alle beschikbare vacatures!

Vacatures

Open sollicitatie

Wij zijn veel meer dan een uitzendbureau. Wij willen jou helpen aan een vaste baan in onder andere de metaalbewerking, logistiek, transport, verspaning en machinebouw.
Stuur een open sollicitatie

Op zoek naar een vaste job?

Bekijk vacaturesHoe werkt het?