CNC draaier vacature

Ben jij op zoek naar een nieuwe baan als CNC Frezer? Bekijk dan eens onze CNC Frezer vacatures op onze vacaturebank. Wij bieden een breed aanbod aan.

CNC frezer vacatures

Vaardigheden van een CNC frezer

Net als bij elk beroep, zijn er ook bij de CNC Frezer een aantal vaardigheden en competenties waar je over dient te beschikken.  

 • Analytisch:  
  CNC Frezers zijn vaak analytische mensen, ze bekijken problemen vanuit verschillende perspectieven en pakken het aan. Ook leggen zij verbanden tussen de verschillende oogpunten.

 • Resultaatgericht:
  Resultaat staat centraal, een CNC Frezer gaat dan ook door totdat het gewenste doel behaald is. Tijdsdruk en tegenvallers zijn geen probleem bij deze mensen, ze zullen zich altijd inspannen om een bepaald resultaat te behalen.

 • Punctueel:
  Structureel te werk gaan en op tijd komen is belangrijk bij dit beroep. CNC Frezers hechten vaak waarde aan punctualiteit. Ze hebben oog voor detail en zien vaak fouten bij zichzelf en anderen, er wordt tijdens het uitoefenen van dit beroep dan ook regelmatig gecorrigeerd.

 • Discipline
  Dit is een competentie die nodig is bij dit beroep. Er zijn bepaalde procedures en regels die je moet volgen en dit gaat bij een CNC Frezer dan ook zonder moeite. Ook bij veranderingen doet een CNC Frezer niet snel moeilijk, maar gaat erin mee.  

Open sollicitatie

Wat is een CNC Frezer?

CNC betekent ‘Computerized Numerical Control’, dat wil zeggen dat de besturing van de frees door de computer wordt gedaan. Een CNC Frezer bestuurt zo’n freesmachine, dit doet hij om bepaalde voorwerpen te maken of te bewerken. Meestal zijn de voorwerpen die een CNC Frezer maakt, gemaakt van metaal of kunststof, hierbij kan je denken aan machine-onderdelen. Maar zo iemand bewerkt en maakt ook vaak houten meubels.   

Opleiding tot CNC Frezer 

Om aan de slag te kunnen gaan als CNC Frezer, zijn er verschillende opleidingen die je kan doen. Het is belangrijk dat je in ieder geval een technische opleiding met CNC gevolgd hebt op VMBO+ niveau. Ook de opleiding Werktuigbouwkunde op het MBO is geschikt, aangevuld met een opleiding tot CNC Frezer. Maar naast de opleiding, is het natuurlijk van belang dat je vooral ervaring opdoet.  

CNC frezer vacature

Binnen deze functie heb je een grote diversiteit aan werkstukken, je gaat namelijk aan de slag bij een reparatiebedrijf en zal dus elke dag een ander product voor je hebben. Houd er rekening mee dat het werk een zeer hoge moeilijkheidsgraad heeft, een technische achtergrond is daarom essentieel. Het mooie aan deze baan is dat je telkens uitgedaagd wordt en kan terugvallen op een zeer ervaren en gemotiveerd team. Tijdens de functie ga je aan de slag met het inprogrammeren van machines.  

CNC frezer vacatures

Open sollicitatie

Wij zijn veel meer dan een uitzendbureau. Wij willen jou helpen aan een vaste baan in onder andere de metaalbewerking, logistiek, transport, verspaning en machinebouw.
Stuur een open sollicitatie

Op zoek naar een vaste job?

Bekijk vacaturesHoe werkt het?