HRM Office vacatures

De afkorting HRM staat voor Human Resource Management, oftewel menselijke middelen managen. Dat komt als beschrijving al vrij dicht bij de werkelijkheid. Het doel van HRM is namelijk om het personeel van een organisatie zo goed mogelijk in te zetten. In die zin wordt het personeel dan ook niet gezien als een last of kostenpost, maar juist als vaste activa. Presteert het personeel goed, dan gaan ook de prestaties van de organisatie erop vooruit! Voor veel organisaties is HRM onmisbaar, waardoor er mooie vacatures voor bestaan. In het algemeen hebben kleinere organisaties slechts één HR manager of medewerker, maar wanneer het om grotere organisaties gaat groeit de HR tak vaak mee. We vertellen je graag meer over HR, dus lees vooral door!

HRM vacatures

Anderen helpen meer uit hun werk te halen

Een HR functionaris probeert altijd om de medewerkers van een organisatie zo goed mogelijk te laten presteren. Dat klinkt alsof een HR medewerker constant zijn of haar collega’s aanjaagt, maar het tegenovergestelde is waar. Medewerkers die goed in hun vel zitten, zich uitgedaagd en gewaardeerd voelen en zich kunnen ontspannen op werk, presteren nu eenmaal beter dan medewerkers waarbij dit allemaal niet het geval is. Een HR functionaris probeert dit dan ook te realiseren. Hieronder zijn enkele voorbeelden weergegeven van de manier waarop dat gaat.

  • Blijven leren: Bij veel bedrijven en instellingen krijgen medewerkers de kans om hun kennis en vaardigheden uit te breiden met opleidingen en cursussen. Zo blijven zij leren en zichzelf uitdagen.

  • Beter samenwerken: Goede onderlinge samenwerking is belangrijk voor zowel de sfeer als de productiviteit op de werkvloer en daarmee een onderwerp dat voor HR medewerkers en managers altijd wordt meegenomen.

  • Slimme roosters maken: Bij sommige bedrijven is het rooster een heel belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering. Het garandeert een goede bezetting en bepaalt wanneer de werknemers komen werken. Door dit goed in te delen blijft iedereen tevreden.

  • Goed inzicht creëren in de HR informatie: Inzicht in de stand van zaken met betrekking tot het personeel is voor een leidinggevende of de directie onmisbaar. Daarom houdt een HR medewerker dit goed bij.

Open sollicitatie

Typisch mensenwerk

Je kunt HR heel gemakkelijk aanduiden als typisch mensenwerk. Bepaalde competenties zijn daarom erg belangrijk wanneer je graag in een HR functie aan de slag wilt. Zo moet je beschikken over een goed empathisch vermogen en wordt er van je verwacht dat je betrokken bent binnen de organisatie. Jouw sociale- en communicatieve vaardigheden bepalen hoe goed je je werk kunt doen en de teamgeest staat bij jou bovenaan de prioriteitenlijst.

Veel meer dan een financieel uitzendbureau!

Wil jij graag aan de slag in de omgeving van Rotterdam en lijkt de financiële sector je interessant? Dan is een financiële functie echt iets voor jou. Bij VasteJob beschrijven we ons graag als meer dan een uitzendbureau en houden we rekening met al jouw wensen.

We willen we graag een lange termijn relatie op bouwen en jou leren kennen. We kijken naar wat jij leuk vindt en wat het beste bij jou past. Door het grote aanbod aan vacatures in de financiële sector hebben we altijd de juiste match voor jou.

De koffie staat klaar en samen zorgen we ervoor dat jij een mooie vaste baan krijgt.

Bekijk al onze vacatures

Wij, van VasteJob, helpen je graag bij het vinden van de leukste functies als administratief uitzendbureau. Samen gaan we op zoek naar de organisatie waar jij perfect bij past, zodat je straks met ontzettend veel plezier aan het werk kunt gaan. Ben je er klaar voor? Bekijk dan de vacatures of neem meteen contact met ons op, dan gaan we gauw aan de slag.

HRM vacatures

Open sollicitatie

Wij zijn veel meer dan een uitzendbureau. Wij willen jou helpen aan een vaste baan in onder andere de metaalbewerking, logistiek, transport, verspaning en machinebouw.
Stuur een open sollicitatie

Op zoek naar een vaste job?

Bekijk vacaturesHoe werkt het?