Machine apparatenbouw vacatures

Van de Formule 1 races tot aan de hijskraan op de bouwplaats, zonder werktuigbouwkundigen zijn deze en vele andere dingen niet mogelijk. Bij werktuigbouwkundige vacatures denkt men vaak aan gereedschappen en machines voor productie, maar de werktuigbouwkunde is dus eigenlijk nog veel breder dan dat. Het omvat vrijwel alle denkbare machines en werktuigen. Denk aan auto’s, pompen, 3D printers, liften en zelfs achtbanen! Een prachtig en creatief vakgebied dus. We vertellen je graag meer over onze werktuigbouwkundige vacatures en het vakgebied, dus lees gauw door!

Machine apparatenbouw vacatures

Werktuigbouwkundige functies en mogelijkheden

Naast dat er allerlei verschillende organisaties met vacatures voor een administratief medewerker zijn, is er ook nog een flinke variëteit binnen de werkzaamheden die je na het vervullen van zo’n vacature gaat uitvoeren. We hebben er hieronder een aantal van op een rijtje gezet.

  • calculator: Een calculator houdt zich, zoals je waarschijnlijk al vermoedde, bezig met het maken van berekeningen. Denk bijvoorbeeld aan berekeningen voor de benodigde materialen en werktijd voor een project. Je stelt begrotingen op en vraagt offertes aan die je vervolgens verwerkt.

  • Ontwerper: Als werktuigbouwkundig ontwerper heb je misschien wel de breedst mogelijke functie. Je ontwerpt namelijk op twee vlakken. Voor het gebruik én voor het oog. Wellicht ontwerp je een auto of een boormachine. Beiden moeten goed werpen maar er ook enigszins goed uitzien. Op die manier zorg je ervoor dat men de producten ook daadwerkelijk gaat aanschaffen.

  • Projectingenieur: In deze functie ben je verantwoordelijk voor de berekeningen en calculaties die bij een werktuig horen. Anders dan de calculator, die meer boven het project hangt, ben je concreet bezig met het maken van berekeningen voor het werktuig zelf. Hoeveel druk moet een pomp kunnen leveren en hoe is dat te realiseren? Dergelijke vragen vormen jouw werkdag!

  • Constructeur: Aan de hand van de berekeningen van de ingenieur zul je als constructeur het ontwerp daadwerkelijk gaan uittekenen. Je geeft vorm en maakt gebruik van de berekeningen om het geheel verder door te rekenen. Hieruit wordt dan bijvoorbeeld duidelijk hoeveel materiaal er nodig is om het product te maken.

  • Proces-engineer : Ontwerpen, verbeteren, aanpassen, doorrekenen en nog veel meer. Het motto van een proces-engineer luidt: goed is goed, beter is beter! Door te ontwerpen, monitoren, analyseren en verbeteren probeer je, vaak binnen een industrieel bedrijf, verbeteringen aan te brengen in de verschillende schakels van productie.

  • Werkvoorbereider: Zoals de functietitel al doet vermoeden bereidt je het werk voor. Calculeren, ondersteunen en algemene voorbereidingen zijn jouw verantwoordelijkheid. Voor deze functie zijn er veel werktuigbouwkunde vacatures. Wanneer dit werk je aanspreekt is er dus ongetwijfeld een mooie job voor jou!

  • Sales engineer: Binnen de werktuigbouwkunde is het belangrijk dat de persoon die verantwoordelijk voor sales ook kennis van de technische zaken heeft. Zo ontstond de sales engineer!

Open sollicitatie

Machine apparatenbouw: Vaste job nodig?

Bij Vastejob vinden we het als werktuigbouwkundig uitzendbureau belangrijk om jou te koppelen aan werktuigbouwkundige vacatures die goed bij je passen. Daarom gaan we uitgebreid met je in gesprek en willen we je goed leren kennen voordat we je ergens plaatsen. We kijken daarbij naar de lange termijn, zodat je jarenlang met plezier aan de slag kunt bij je nieuwe, vaste job! Daarom zien we ons meer dan een uitzendbureau. Bekijk het vacature overzicht of neem contact met ons op, we komen graag met je in contact!

Machine apparatenbouw vacatures

Open sollicitatie

Wij zijn veel meer dan een uitzendbureau. Wij willen jou helpen aan een vaste baan in onder andere de metaalbewerking, logistiek, transport, verspaning en machinebouw.
Stuur een open sollicitatie

Op zoek naar een vaste job?

Bekijk vacaturesHoe werkt het?