Metaal en Constructie vacatures

De metaaltechniek is een belangrijke industrie. De branche is constant in verandering en van cruciaal belang voor vele andere industrieën en fabrikanten. Er wordt immers een grote diversiteit aan producten geproduceerd. Daarom zijn er veel interessante functies die wij jou als metaal uitzendbureau kunnen bieden. We vertellen je graag meer over de ontwikkelingen in de metaaltechniek, welke functies er mogelijk zijn en hoe wij jou op de beste metaal vacatures plaatsen. Lees dus gauw door!

Metaaltechniek vacatures

Metaal vacatures en functies

Als uitzendbureau in de metaal branche hebben we verschillende soorten metaaltechniek vacatures beschikbaar. Hieronder zijn daar enkele voorbeelden van weergegeven.

  • Productieleider: Als productieleider ben je de schakel tussen de werkvoorbereiders en engineers aan de ene kant en de productie aan de andere kant.

  • Machinebankmedewerker: Met stationaire machines bewerk je metaal, waarbij je gebruik maakt van een veelvoud aan verschillende bewerkingstechnieken

  • Constructiemedewerker: De kern van jouw werkzaamheden bestaat uit de vertaling making van producttekeningen naar een daadwerkelijke constructie.

  • Assemblagemedewerker: Om tot een compleet product te komen stel je de machines en constructies samen en maak je de bout- en moerverbindingen vast.

  • Monteur: Zowel service-, onderhouds- als storingsmonteurs zijn onmisbaar in de metaaltechniek.

  • Accountmanager: Als accountmanager of verkoper in de metaaltechniek heb je kennis van zaken die je inzet om je klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn.

  • Inkoper: Je werkt veel samen met de werkvoorbereider om ervoor te zorgen dat de benodigde materialen altijd op voorraad zijn.

  • Werkvoorbereider: De productie wordt gepland en ingedeeld door de werkvoorbereider, die deadlines bewaakt en ervoor zorgt dat de productie goed verloopt.

Open sollicitatie

Metaaltechniek branche: Dé ontwikkelingen

De diversiteit van de metaalindustrie komt op vele manieren naar voren. Uiteraard door de vele verschillende technieken zoals walsen, lasersnijden, knippen, buigen, frezen, lassen en solderen, maar ook door de constante ontwikkelingen die de metaaltechniek doormaakt. Wil je aan de slag in de metaaltechniek maar ben je benieuwd naar de ontwikkelingen voordat je gaat solliciteren? Dan geven we je graag een beeld van de diversiteit binnen de metaal. We hebben voor het gemak enkele belangrijke ontwikkelingen hieronder weergegeven.

#1 Een steeds slimmere industrie

Omdat de markt steeds meer vraag heeft is het voor organisaties in de metaal belangrijk om te innoveren. Daarom wordt er gebruik gemaakt van verschillende nieuwe technologieën. Denk aan 3D printen en robotica, maar kleine stukjes elektronica en software die een groot verschil kunnen maken in het proces.

#2 Recyclen

Een steeds belangrijker geworden aspect is recycling. Naast materialen kunnen er ook grondstoffen en zelfs energie worden gerecycled om zo nog efficiënter én duurzamer te werk te gaan.

#3 Samen voor het beste resultaat

Er is steeds meer mogelijk waardoor ook klanten steeds meer eisen stellen aan hun inkopen. Om hieraan te voldoen is co-creatie een belangrijk stuk gereedschap. Het draait er dan om dat de producten en klant samen bekijken hoe de oplossing het beste ontwikkeld kan worden. Meer samenwerking dus!

#4 Internationalisering

Een ontwikkeling die niet meer weg te denken is uit een veelvoud aan industrieën en branches. Ook binnen de metaaltechniek wordt export naar het buitenland steeds verder uitgebouwd en is onderscheiding belangrijk in de internationale markt.

Meer dan een metaal uitzendbureau en vacatures

Spreken de metaal vacatures je aan, of lijkt de branche in zijn geheel je een interessant vakgebied? Bij VasteJob hebben we regelmatig mooie vacatures in de metaal beschikbaar. We plaatsen je niet lukraak op een vacature, maar zorgen ervoor dat jij helemaal op je plek komt te zitten bij je nieuwe werkgever. Wij geloven namelijk in het belang van een goede relatie tussen werkgever en werknemer, zodat beiden langdurig van de samenwerking kunnen genieten. Daarom bekijken we samen met jouw welke wensen en voorkeuren je hebt, voordat we je op een functie plaatsen. Zo krijg je een mooie, vaste job waar nog lang met plezier zult werken!

Metaaltechniek vacatures

Open sollicitatie

Wij zijn veel meer dan een uitzendbureau. Wij willen jou helpen aan een vaste baan in onder andere de metaalbewerking, logistiek, transport, verspaning en machinebouw.
Stuur een open sollicitatie

Op zoek naar een vaste job?

Bekijk vacaturesHoe werkt het?