Transport

De transportsector is constant in beweging. Er wordt geïnnoveerd om te branche toekomstbestendig te maken en constant gezocht naar verbetermogelijkheden. De transportsector is namelijk erg belangrijk in de huidige samenleving. Iedereen wil graag op tijd zijn of haar zendingen ontvangen, zowel zakelijk als privé. Dit betekent dat er ook allerlei mooie vacatures te vinden zijn binnen het vakgebied.

Vastejob helpt je als uitzendbureau transport om jouw ideale vacature te vinden, zodat je een functie krijgt waar je nog lang met plezier zult blijven werken! Maar, wij zijn niet zomaar een uitzendbureau. We zien ons namelijk meer als personeelsbemiddelaar waar we jou graag aan een vaste job helpen! We vertellen je hier graag meer over, dus lees gauw door!

Open sollicitatie

Ontwikkelingen in de transportsector

Bij VasteJob zien we als transport uitzendbureau dat het vakgebied constant in beweging is. Er zijn verschillende ontwikkelingen die de sector extra interessant maken. Je vindt ze hieronder.

 • Verduurzaming: In veel sectoren en branches wordt gewerkt aan duurzaamheid. Binnen de transportsector is dit extra belangrijk. Het vervoer van personen en goederen kost immers energie en de uitdaging is om daar zo zuinig mogelijk mee om te gaan. Daarom rijden er binnenkort zelfs elektrische vrachtwagens rond en wordt er veel aandacht aan verduurzaming besteedt.

 • Snelheid van aflevering: Snel, sneller, snelst! Zowel zakelijk als privé is de aflevering van pakketjes en goederen steeds sneller geworden. We vinden het bijna vanzelfsprekend dat onze online bestellingen de volgende dag al in huis zijn. Om daarvoor te zorgen is er veel personeel, kennis en kunde nodig binnen de sector. Dat zien we dan ook zeker terug in de beschikbare vacatures.

 • Vakmensen gezocht: De transportbranche blijft groeien en daarom worden er continu vakmensen gezocht voor uiteenlopende functies. Dit betekent dat er veel kansen liggen in het vakgebied. Bij VasteJob hebben we dan ook de mooiste transport vacatures online staan waar jouw droomfunctie misschien wel tussen zit.   De transportbranche blijft groeien en daarom worden er continu vakmensen gezocht voor uiteenlopende functies. Dit betekent dat er veel kansen liggen in het vakgebied. Bij VasteJob hebben we dan ook de mooiste transport vacatures online staan waar jouw droomfunctie misschien wel tussen zit.

Transport vacatures

Transport vacatures omgeving Rotterdam

Vacatures voor de transportsector zijn er in veel verschillende soorten. Hieronder hebben we enkele van de meest voorkomende functies opgeschreven om je hier een goed beeld van te geven Let op: deze vacatures zijn zo populair dat ze regelmatig wisselen.

 • Planner: Vacatures voor transport planners vragen vaak om uitstekende organisatorische vaardigheden. Dat is niet zonder reden, want de planner zoekt altijd naar de beste manier om goederen van A naar B te krijgen en zorgt dat het transport op die manier wordt uitgevoerd.

 • Vrachtwagenchauffeur: Een andere transportvacature die veel voorkomt is die van vrachtwagenchauffeur C of CE. Dagelijks rijden er enorm veel vrachtwagens door heel Europa en ver daarbuiten. Voor die ritten zijn er goede chauffeurs nodig. Ben jij dat? Dan is er ongetwijfeld een vacature die bij je past!

 • Magazijnmedewerker: Bij veel transportbedrijven is het magazijn een belangrijke plek. Iedere dag komen nieuwe goederen binnen en worden zendingen vanuit het magazijn op pad gestuurd. Als magazijnmedewerker maak je vaak gebruik van de vorkheftruck en zorg je ervoor dat de voorraad netjes wordt bijgehouden.

 • Magazijn medewerker: Een magazijn medewerker houdt zich bezig met de voorraad in het magazijn. Je houdt dit bij en zorgt ervoor dat alles er netjes bijstaat, waardoor de processen binnen het bedrijf soepel doorlopen.

 • Declarant: Als declarant handel je de formaliteiten met betrekking tot de douane af. Voor bepaalde producten zijn er bijvoorbeeld vergunning nodig en moeten accijnzen of invoerrechten worden betaald.

 • Declarant: Als declarant handel je de formaliteiten met betrekking tot de douane af. Voor bepaalde producten zijn er bijvoorbeeld vergunning nodig en moeten accijnzen of invoerrechten worden betaald.

Bekijk al onze vacatures

Bij VasteJob investeren we in de relatie tussen werkzoekenden en werkgevers. Het is voor ons erg belangrijk dat we jou vanuit ons plaatsen op een transport functie waar je langere tijd met plezier kunt werken. Daarom vinden we de term transport uitzendbureau niet volledig bij ons passen, we zijn veel meer dan dat! Ben jij op zoek naar een leuke transport vacature? Neem dan contact met ons op of bekijk de vacatures op onze website!

Transport vacatures

Op- en overslag vacatures

In de transportwereld zijn er tal van functies die uitgevoerd kunnen worden. Naast onze standaard vacatures binnen de transport, bieden wij ook diverse functies binnen de op- én overslag. De opslag van goederen spreekt wel voor zich. Met overslag weten toch veel mensen niet wat er bedoeld wordt. Overslag is als het ware de overplaatsing van goederen óf het overzetten naar een andere verpakking. Denk bijvoorbeeld aan een vrachtwagen die goederen brengt in een haven, waar ze vervolgens worden overgeladen op een vrachtschip.

 

Als er sprake is van een wisseling in de vorm van transport, wordt dit ook wel een modal shift genoemd. Binnen dit proces zijn er meerdere functies mogelijk. Deze zullen we hieronder voor je toelichten.

Opslag vacatures

 • Leerling containermonteur: Als leerling containermonteur houd je je bezig met het compleet ombouwen van containers. Je zal komen te werken in de Rotterdamse haven, waar je zelfstandig aan de slag gaat en wordt omringd door ervaren collega’s. Hierdoor zul je steeds nieuwe dingen blijven leren en kun je jezelf steeds verder blijven ontwikkelen. Bij deze functie word je namelijk volledig opgeleid tot een ervaren monteur. 

 • Reefer monteur: Deze functie bevat een hoop taken, waaronder het verrichten van service-, reparatie-, en onderhoudswerkzaamheden van koelcontainers. In de Rotterdamse haven staan veel koelcontainers opgestapeld, die onderhouden moeten worden. Dit is dan ook de plek waar jij aan de slag zult gaan. Als reefer monteur zul je reefers elektrisch moeten aan- en afkoppelen én voer je inspecties uit en los je storingen op. Hiernaast is het belangrijk dat je zo’n 3 tot 5 jaar werkervaring hebt. 

 • Reiniger tankopleggers: Met deze functie zul je voornamelijk bezig zijn met de reiniging van tankopleggers en tankcontainers. Zowel eigen opleggers als opleggers van klanten zullen moeten worden schoongemaakt. Daarom vind jij het belangrijk om te werken in een schone omgeving en houd je hier ook rekening mee tijdens het werk. Deze functie kenmerkt zich als een afwisselende en uitdagende baan, waarbij jij genoeg mogelijkheden krijgt om op de hoogte te zijn van alle ontwikkelingen binnen het vakgebied. 

Opslag vacatures

Overslag vacatures

 • Logistiek medewerker: Als logistiek medewerker is het jouw taak om de logistieke afdeling te ondersteunen en proactief te werken. Je zult je bezig houden met een breed takenpakket, waaronder het assisteren van collega’s bij het laden en het lossen, het herindelen van loodsen, helpen bij inventarisatie en het verwerken van boekingen en gegevens. Hierbij is het van belang dat je kennis en ervaring hebt binnen de logistiek.  

 • Zeer ervaren warehouse medewerker: Binnen deze functie ben je verantwoordelijk voor het verwerken van zowel inkomende als uitgaande zendingen. Je zet deze klaar en verwerkt deze. Ook verzorg je de administratieve handelingen die hierbij komen kijken. Hierbij is het natuurlijk vanzelfsprekend dat je een hoog kwaliteitsniveau nastreeft. Voor deze functie beschik je over minimaal 5 jaar werkervaring met het laden en lossen van vrachtwagens én heb je een MBO-diploma.  

 • Warehouse medewerker: In principe is deze functie gelijk aan voorgaande functie, alleen zit het verschil in de jaren werkervaring. Als warehouse medewerker heb je minimaal 3 jaar werkervaring en beschik je over een MBO-diploma. Je houdt je tevens bezig met het begeleiden van junior medewerkers en werk je mee aan constante verbeteringen. Uiteraard ben je ook hier verantwoordelijk voor het laden en lossen proces.

 • Heftruckchauffer: Bij deze functie zul je aan de slag gaan bij op- en overslagterminal in de Krimpenerwaard. Je bent voornamelijk bezig met het laden en lossen van stukgoed, waarnaast je ook logistieke werkzaamheden uitvoert. Hierbij is het van belang dat je minimaal 4 jaar werkervaring hebt in een logistieke omgeving of warehouse.  

Overslag vacatures

Open sollicitatie

Wij zijn veel meer dan een uitzendbureau. Wij willen jou helpen aan een vaste baan in onder andere de metaalbewerking, logistiek, transport, verspaning en machinebouw.
Stuur een open sollicitatie

Op zoek naar een vaste job?

Bekijk vacaturesHoe werkt het?