Verspaning vacatures

Bij verspaning draait het om materiaalbewerking. Hoewel dit in principe alle soorten materiaal kunnen zijn, draait het vaak specifiek om metaal. Met specifiek gereedschap, handmatig of machinaal, worden er stukjes van de grondstof afgehaald tot het gewenste voorwerp overblijft. Deze weggenomen stukjes noemt men ook wel spanen. Dit is eigenlijk een ander woord voor afvalstof. Zodoende is uiteindelijk de naam verspaning ontstaan. Ben je benieuwd naar hetgeen deze branche zo leuk maakt, of ben je vooral op zoek naar een functie in de verspaningsector?

Verspaning vacatures

De branche “verspaning”

Nu denk je misschien dat het verspanen nooit ingewikkeld kan zijn, maar dan heb je het toch echt mis. De bewerkingen lopen namelijk zeer uiteen en kunnen opgedeeld worden in verspanende en niet-verspanende bewerkingen. Bij de eerste worden er dus delen van de grondstof afgehaald. Bij de tweede is dit logischerwijs niet het geval en wordt de grondstof vaak alleen vervormd. Voorbeelden van verspanende bewerkingen zijn onder anderen tappen, frezen, boren, vijlen, zagen, kotteren, slijpen, schaven en steken. Onder niet-verspanende bewerkingen vallen onder anderen walsen, persen, ponsen, solderen, lassen, gieten en vloeiboren. Genoeg te doen dus! 

Verspaning vacatures

Welke vacatures hebben wij voor jou?

Welke functies kun je verwachten in de branche verspaning? Dat vertellen we je natuurlijk graag. Je vindt hieronder een greep uit de mogelijkheden, dus bekijk ze snel.  

 • Frezer:
  Het zogeheten CNC frezen, waarbij CNC aanduidt dat er met computergestuurde methoden wordt gewerkt, is een belangrijke verspaningstechniek. Zo belangrijk zelfs, dat dit één van de meest aangeboden functies is binnen de branche! 

 • Draaier:
  Conusdraaien, dwarsdraaien, langsdraaien, steken, profieldraaien en kopieerdraaien. Weet jij meteen waar we het over hebben? Dan is een functie als draaier perfect voor jou! De bewerkingen aan de draaibank zijn een belangrijke verspaningstechniek en daarom kun je ook met deze functie al gauw aan de slag.  

 • Bankwerker:
  Als bankwerker ben je iets breder inzetbaar en voer je een veelvoud aan verschillende bewerkingen uit aan de werkbank. Producten bedoelt voor de installatie- of productietechniek en constructieonderdelen zet je als bankwerker exact volgens de specificaties in elkaar!  

 • Werkvoorbereider:
  Als werkvoorbereider zorg jij ervoor dat het gehele productieteam iedere dag weer aan de slag kan. Je bent er verantwoordelijk voor dat projecten op tijd worden afgerond en dat jouw collega’s alle benodigdheden hebben om dit waar te maken. Daarnaast zet je jouw kennis van het werkveld uiteraard in om toe te zien op de kwaliteit.   De projecten waar je aan werkt lopen zeer uiteen, maar zijn binnen de elektrotechnische branche vaak verwant aan een werkend apparaat of een machine.

 • Tekenaar:
  Als tekenaar ben je vaak opgeleid tot ingenieur en zorg je ervoor dat de tekeningen en ontwerpen van te produceren producten en onderdelen volledig zijn doorgerekend. Aan de hand van jouw werk gaan je collega’s aan de slag om het eindproduct te ontwikkelen. 

Open sollicitatie

VasteJob helpt jou aan de perfecte job

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe functie kan het lastig zijn om je weg te vinden. Er zijn ontzettend veel verschillende bedrijven en aanbieders van hulp bij deze zoektocht. Vastejob onderscheidt zich met een persoonlijke aanpak. Wij streven naar een lange en duurzame relatie tussen kandidaat en bedrijf. Plaatsingen gaan dan ook niet over één nacht ijs, waardoor de kans dat jij lange tijd met veel plezier aan de slag kunt gaan bij je nieuwe werkgever fors groter wordt. Deze persoonlijke aanpak is onze hoogste prioriteit.

Solliciteren voor verspaning vacatures?

Ben je klaar om op zoek te gaan naar jouw nieuwe, vaste job als metaalbewerker in de verspaningsbranche? Bekijk dan het vacatureaanbod op deze pagina of neem gerust contact met ons op. We gaan dan samen met jou bekijken bij welke functie je het beste past, zodat je met veel plezier aan het werk kunt gaan!  

Verspaning vacatures

Open sollicitatie

Wij zijn veel meer dan een uitzendbureau. Wij willen jou helpen aan een vaste baan in onder andere de metaalbewerking, logistiek, transport, verspaning en machinebouw.
Stuur een open sollicitatie

Op zoek naar een vaste job?

Bekijk vacaturesHoe werkt het?